Ενισχυτές-Σήματος-Κινητής-Τηλεφωνίας

Posted by smarteck 18/07/2019 2 Comment(s)

Ενισχυτές Σήματος Κινητής Τηλεφωνίας

Πόσες φορές χρειάστηκε να απομακρυνθείτε από τον χώρο σας για να αποκτήσετε σήμα στο κινητό σας; Μην αφήνετε τις επικοινωνίες σας να χάνονται λόγω χαμηλού σήματος! Η λύση υπάρχει και είναι απλή: με έναν ενισχυτή σήματος κινητής τηλεφωνίας μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δυναμώσετε το σήμα του κινητού σαςγια να έχετε απόλυτη κάλυψη ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία. Οι ενισχυτές - αναμεταδότες σήματος κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούνται ευρέως σε σπίτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, υπόγεια, εξωτερικούς χώρους και εργοτάξια, πλοία και σκάφη αναψυχής, καφετέριες, συναυλιακούς χώρους, θέατρα κλπ. Ενισχύοντας το σήμα κινητής τηλεφωνίας στο χώρο σας, ιδιαίτερα αν είστε επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, θα δώσετε στους πελάτες σας τη δυνατότητα να πραγματοποιούν κλήσεις με άνεση, αλλά και να κάνουν χρήσεις υπηρεσιών φωνής και internet μέσω κινητού τηλεφώνου, ανάλογα πάντα και με το μοντέλο του ενισχυτή που θα επιλέξετε.

 

Οι ενισχυτές κινητής τηλεφωνίας είναι απλοί στην εγκατάσταση, καθώς είναι τύπου Plug and Play. Με μία απλή σύνδεση της συσκευής στην τροφοδοσία της και στις κεραίες έχετε πλέον πρόσβαση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, σε χώρους όπου έως τώρα ήταν αδύνατο. Ακόμα κι αν αντιμετωπίσετε όμως οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία κατά την εγκατάσταση του ενισχυτή σας, μη ξεχνάτε πως η ομάδα της Smarteck βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας, έτοιμη να παρέχει τεχνική υποστήριξη για κάθε μοντέλο που θα επιλέξετε.
 

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενός ενισχυτή;

 

Εφόσον πήρατε την απόφαση να επενδύσετε σε έναν ενισχυτή σήματος, δύο είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να σας απασχολήσουν ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο για τις ανάγκες σας:

 
  • Το εύρος του ενισχυτή, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα που θέλετε να καλύψετε,
  • Τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, των οποίων το σήμα θέλετε να ενισχύσετε.
 

Στη Smarteck θα βρείτε την πληρέστερη γκάμα ενισχυτών σήματος GSM/3G/4G στην Ελληνική αγορά, για να διαλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει.

Δείτε αναλυτικά τον παρακάτω πίνακα εδώ.

 

Με την αγορά του ενισχυτή σας, η Smarteck σας παρέχει ένα ολοκληρωμένο κιτ, έτοιμο για σύνδεση. Το κιτ περιέχει:

 
  • Καλώδιο 10 μέτρων, τερματισμένο και έτοιμο με τους κονέκτορές του για εύκολη εγκατάσταση. Επιπλέον, αν τα 10 μέτρα δεν σας καλύπτουν, μπορείτε να προμηθευτείτε μεγαλύτερο καλώδιο από εμάς, με οικονομική χρέωση ανα μέτρο,
  • Εσωτερική κεραία αναμετάδοσης,
  • Splitters (διακλαδωτές) για να εγκαταστήσετε περισσότερες κεραίες, αν το επιθυμείτε,
  • Εξωτερική κεραία λήψης.
 

Μην ξεχνάτε όμως, οτι ακόμα κι αν το έτοιμο κιτ δεν σας καλύπτει, μπορούμε πάντα να βρούμε μαζί τον ενισχυτή που σας ταιριάζει, ώστε να είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στις ανάγκες σας, επιλέγοντας από την μεγάλη γκάμα των αξεσουάρ που διαθέτουμε. Έτσι, θα είστε σίγουροι οτι ο ενισχυτής που θα επιλέξετε θα εξυπηρετεί τις εταιρείες κινητής που επιθυμείτε και θα καλύπτει την απόσταση που χρειάζεστε.

 

Τι είναι ένας ενισχυτής σήματος κινητής τηλεφωνίας;

Ένας ενισχυτής σήματος κινητής τηλεφωνίας είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει κεραίεςκαλώδια και έναν ενισχυτής. Δέχεται ένα υπάρχον σήμα το οποίο βρίσκεται εκτός σπιτιού, επιχείρησης ή οχήματος, το ενισχύει και ύστερα μεταδίδει αυτό το σήμα σε έναν εσωτερικό χώρο που έχει αδύναμο ή σχεδόν καθόλου σήμα.

Προκειμένου το σύστημα να δουλέψει, πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό εξωτερικό σήμα το οποίο θα φτάσει στο σύστημα προκειμένου μετέπειτα να ενισχυθεί. Οι ενισχυτές σήματος δεν είναι δυστυχώς δυνατόν να δημιουργήσουν σήματα μόνοι τους, αλλά ενισχύουν και μεταδίδουν σήματα κινητής τηλεφωνίας. Συνεπώς, εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια εξωτερική κεραία σε μια τοποθεσία που ήδη έχει σήμα, τότε ο ενισχυτής σήματος δε θα δουλέψει για εσάς.

 

Πώς δουλεύει ένας ενισχυτής σήματος κινητής τηλεφωνίας;

Ο γενικός κανόνας σύμφωνα με τον οποίον δουλεύει ένας ενισχυτής σήματος κινητής τηλεφωνίας είναι πως η εξωτερική κεραία τοποθετείται στην οροφή ενός κτιρίου, σε τοποθεσία που μπορεί ιδανικά να συλλέξει το πιο ισχυρό σήμα από την εξωτερική πηγή. Το σήμα συλλέγεται από την κεραία και μέσω ενός καλωδίου μεταφέρεται στο κτίριο, όπου και φτάνει στον ενισχυτή σήματος. Ο ενισχυτής ενισχύει το σήμα σημαντικά και ύστερα το στέλνει μέσω καλωδίου σε μία η περισσότερες εσωτερικές κεραίεες, που μεταδίδουν το ενισχυμένο σήμα στην περιοχή που είναι τοποθετημένη κάθε κεραία.

Ο τρόπος που ένας ενισχυτής σήματος κινητής τηλεφωνίας αποκρίνεται σε ένα αυτοκίνητο ή ένα πλοίο είναι πολύ παρόμοιος με έναν ενισχυτή σήματος κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείται για το σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση ο ενισχυτής έιναι σχεδιασμένος ώστε να προσαρμόζεται στην αλλαγή γρηγορότερα και η ισχύς ενίσχυσης είναι συγκεκριμένη, ώστε να προστατέψει την παρεμοβολή με άλλα διπλανά οχήματα.

Γιατί υπάρχει χαμηλό σήμα κινητής τηλεφωνίας σε ορισμένες περιοχές;

Όταν μιλάμε για φτωχό σήμα κινητής τηλεφωνίας, υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που οδηγούν σε αυτό:

- Η απόσταση από τον πλησιέστερο πύργο κινητής τηλεφωνίας

- Ενδιάμεσα εμπόδια που προκαλούν παρεμβολές

Απόσταση από τον πλησιέστερο πύργο κινητής τηλεφωνίας

Τα δίκτυα παρέχουν κάλυψη ισχύος μέσω ενός δικτύου που έχει στρατηγικά τοποθετημένους πύργους. Ιδανικά, οπουδήποτε βρίσκεσετε μέσα σε αυτό το δίκτυο, το κινητό τηλέφωνο πρέπει αυτόματα να βρίσκει σήμα από τον πιο κοντινό πύργο και καθώς κινείστε θα συνεχίζει να λαμβάνει σήμα από τον πλεόν κοντινό πύργο. Δυστυχώς όμως, όταν φτάνετε στην άκρη της περιοχής κάλυψης, η συσκευή σας θα αρχίσει να λαμβάνει υποβαθμισμένο σήμα καθώς απομακρύνεστε και από τον πλησιέστερο σε εσάς πύργο. Θα είστε λοιπόν σε σημείο όπου το κινητό σας τηλέφωνο θα είναι πολύ μακριά από τον πύργο ώστε να διατηρήσει μια αξιόπιστη σύνδεση και θα δείτε πως με δυσκολία θα μπορείτε να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε κλήσεις.

Εμπόδια που προκαλούν παρεμβολές

Παρόλο που το σήμα περνάει μέσω του αέρα χωρίς ουσιαστικές αλλοιώσεις, κάθε εμπόδιο που υπάρχει μεταξύ του πύργου και του κινητού σας τηλεφώνου προκαλεί παρεμβολή έως ένα βαθμό (ανάλογα και με το είδος του εμποδίου). Γεωγραφικά στοιχεία, όπως π.χ. βουνοκορφές, δέντρα, δάση κλπ μπορεί να προκαλέσουν ισχυρές απώλειες σήματος, όπως επίσης υλικά κτιρίων και κατασκευές.


Παρότι καθένα από τα παραπάνω προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν απώλειες σήματος από μόνα τους, ο συνδυασμός τους είναι από τους βασικούς λόγους για την ύπαρξη περιορισμένου σήματος και καθιστά απαραίτητη τη χρήση ενισχυτών σήματος κινητής τηλεφωνίας για να παρακαμφθούν τα προβλήματα.

 

Πώς λειτουργεί ένας ενισχυτής σήματος

Οι ενισχυτές σήματος κινητής τηλεφωνίας αναπτύχθηκαν ώστε να αναχαιτίσουν τους δύο παραπάνω παράγοντες που αναφέραμε και προκαλούν εξασθένιση σήματος κινητής τηλεφωνίας. Σχεδιάζονται έτσι ώστε να ενισχύουν το αδύνατο σήμα και να υπερνικούν τους παράγοντες που προκαλούν την εξασθένισή του.

Το σύστημα δουλεύει ως εξής:

Μια κεραία τοποθετείται σε μια τοποθεσία που αυτή τη στιγμή έχει σήμα και η οποία βρίσκεται σε κάποιο εμφανές σημειο (π.χ. οροφή ενός κτιρίου). ΤΟ σήμα περνάει από την εξωτερική κεραία μέσω ενός καλωδίου στον ενισχυτή σήματος μέσα στο κτίριο. Από τη στιγμή που το σήμα ενισχύεται, στέλνεται κατόπιν σε μια εσωτερική κεραία όπου και μεταδίδεται στην περιοχή που έχει πρόβλημα σήματος.

 

Πώς να επιλέξετε ενισχυτή σήματος κινητής τηλεφωνίας;

Για να επιλέξετε ενισχυτή σήματος κινητής τηλεφωνίας, πρέπει να γνωρίζετε τις εξής τρεις πληροφορίες:

- Τον πάροχο και τα δίκτυα που πρέπει να υποστηρίξετε

- Το υπάρχον σήμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και τη δυναμική του

- Το μέγεθος της περιοχής που χριεάζεται να ενισχυθεί το σήμα

Πάροχος - Δίκτυα

Οι ενισχυτές σήματος κινητής τηλεφωνίας ενισχύουν συγκεκριμένες συχνότητες ραδιοσημάτων, που αναφέρονται σε συγκεκριμένους παρόχους (π.χ. Wind, Cosmote, Vodafone) και δίκτυα (3G, 4G κλπ.) Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ποιον πάροχο πρέπει να υποστηρίξετε καθώς και τα δίκτυα σε αυτούς τους παρόχους, καθώς αυτό καθορίζει και τον τύπο του ενισχυτή σήματος που χρειάζεστε.

Εξωτερική Ισχύς Σήματος

Η εξωτερική ισχύς σήματος που πρέπει να ενισχύσετε καθορίζει πόσο ισχυρός πρέπει να είναι ο ενισχυτής που θα παρέχει κάλυψη σήματος για τη συγκεκριμένη περιοχή. Όσο πιο αδύναμο είναι το σήμα, τόσο πιο ισχυρός πρέπει να είναι ο ενισχυτής σήματος που θα χρησιμοποιηθεί για να παρέχει επαρκή κάλυψη.

Περιοχή που χρειάζεται κάλυψη

Η τελευταία παράμετρος που είναι κρίσιμη και καθορίζει ποιος τύπος ενισχυτή σήματος χρειάζεται είναι το μέγεθος της περιοχής που πρέπει να ενισχυθεί καθώς και η επιφάνειά της. Ο συνδυασμός αυτού και του παραπάνω παράγοντα θα καθορίσουν τελικά και το μέγεθος του ενισχυτή σήματος κινητής τηλεφωνίας που θα χρειαστείτε.

 

Τύποι Ενισχυτών Σήματος

Ενισχυτές σήματος για το σπίτι και επαγγελματικοί ενισχυτές σήματος

Ένας τέτοιος ενισχυτής σήματος χρησιμοποιείται για να ενισχύσει το σήμα π.χ. στο σπίτι, σε ένα γραφείο ή οποιοδήποτε άλλο κτίριο που απαιτεί καλύτερο σήμα. Αυτός ο τύπος ενισχυτή σήματος είναι πολύ πιο ισχυρός από έναν ενισχυτή για όχημα και είναι μια πιο μόνιμη εγκατάσταση που μερικές φορές απαιτεί ένα δίκτυο από εσωτερικές κεραίες για να διανείμει το σήμα στις κατάλληλες περιοχές.

Οι περισσότεροι ενισχυτές σήματος που είναι κατάλληλοι για κτίρια έχουν την τυπική εγκατάσταση: μια εξωτερική κεραία που τοποθετείται στην οροφή, με ένα δίκτυο από εσωτερικές κεραίες και έναν ενισχυτή στο μέσο, παρόλου που μερικοί από αυτοόυς μπορεί να χρησιμοποιούν μια εσωτερική κεραία τοποθετημένη σε ένα εσωτερικό π&

2 Comment(s)

ΑΝΝΑ:
12/02/2020, 11:31:00 AM
Reply

Θα ήθελα να μου αναφἐρετε το μέγεθος της ακτινοβολίας που υπάρχει σε ένα εσωτερικό χώρο αν τοποθετήσω εσωτερική κεραία ώστε να έχω σήμα στο κινητό.Πάροχος Cosmote.Ευχαριστώ

smarteck:
29/03/2020, 10:31:22 AM
Reply

'Όλα τα προϊόντα που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι ξεκάθαρα ακτινοβολία, όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, το ασύρματο τηλέφωνο, το router, το κινητό σας. Το μέγεθος της ακτινοβολίας και την επίδραση πάνω στον άνθρωπο είναι δύσκολο να μετρηθεί. Για την περίπτωσή σας και εάν ο χώρος είναι μικρός θα επιλέξουμε ενισχυτή χαμηλής εκπομπής.

Leave a Comment